HTML

Éles váltás, avagy nagy malac a kisvárosban

A pesti srác a sors szeszélye miatt Pécsre kerül és ott igyekszik jól érezni magát & másokat. Mindennapos történések az egyetemi évek alatt, kisebb-nagyobb küzdelmek az orvosi diplomáért, öröm és bánat - ami belefér.

Friss topikok

  • Csokiapusztito: megnéztem a garancialevelet és a "tartozékokra" (akkumulátor és egyéb kiegészítők)csak 90 napos ga... (2011.10.26. 10:38) Lehet, hogy tanár leszek
  • Csokiapusztito: danászni = dalolászni - ezt is csak egy műveletlen ember kérdezheti..:-) A telefont meg kértem szü... (2011.06.19. 09:46) Szobára menés
  • Csokiapusztito: lehet, hogy igazad van és már egyre golyóbb alakot öltök.. (2011.06.19. 09:44) A kanalam
  • penkaur: fel a fejjel, túl leszel a vizsgaidőszakon! próbáld meg nem elhúzni, meg mindent megtenni amit tud... (2011.06.06. 20:53) Újra nyeregben
  • Csokiapusztito: már kisbetűs :-) (2011.04.03. 19:08) Tetemrehívás

Linkblog

Utolsó csepp a pohárban

2011.03.04. 20:00 Csokiapusztito

  Végre megint blogolás a kényszerpihenő után - kábé másfél napig nem volt internet a kollégiumban, úgyhogy csak most tudok rendesen írni - de nincs kedvem ünnepelni.

Az anatómiatudás kedvéért éjszakáztam, s ő hűtlen szerelmes módjára mégis elhagyott, üres fejjel pedig nehéz jól teljesíteni.. Ritka rossz produkciót sikerült előadnom, a két nullás tehát borítékolva. Túl gyorsan suhantak el a vetített képek, amikről kérdéseket tettek fel. Nekem több idő kellett ahhoz, hogy felidézzem az anyagot és előhúzzam azt, amit kérdeztek. Ebből az lett, hogy a teljes neveket ritkán sikerült leírnom, fél megoldásokat pedig nem fogadnak el, tudvalevő. A végén pedig elfelejtettem aláírni a papírt, úgyhogy elő kellett kerestetnem a felügyelőkkel a feladatlapomat és aláírni utólag. Nem gáz kicsit sem..

Most már örülök, hogy magam mögött tudhatom ezt a hetet. A sok kicsi most már sokra ment, egy napot sem bírtam volna ki tovább hétvége nélkül. Sokat kellett a tárgyakkal foglalkozni, a városba kimenni meg nem sikerült. Végig zárt helyeken voltam - szoba, laborok, előadók - és péntekre már bezizzentem ettől. A földönkívülieket meg végképp nem értem, ez is kezdett hazavágni.

Keddtől elkezdek boncolni. Egy két és egynegyed órás foglalkozáson 10 ember dolgozik egy tetemen, mindenki a saját testrégióját fogja nyiszálni. Én hasoldalon a tenyeret kaptam, hátoldalon pedig a delta-felkar-könyék területet. Azt mondják, a tenyér különösen nehéz. Amikor majd számon kérik, akkor 27 különböző képletet kell majd megmutatnom szépen (a szó szoros értelmében) kidolgozva. Nem is gondolná az ember, hogy annyi minden fér bele a kezébe.

Aztán elkezdődik az orvosi kommunikáció gyakorlat is. Nem tudom, hogy mit lehet ott csinálni, biztos trükköket tanulunk, amikkel megnyerjük a beteg rokonszenvét, pontosan nem tiszta. Persze majd kiderül, hogy az a hozzáállás-beszédkészség, ami szerintünk yo, az nem az, és majd ők megmondják, hogy hogyan kell jól csinálni.

Orvosi kommunikációra gyúrási lehetőség van máshol is. Ha elfogadják a jelentkezésemet, akkor holnap délelőtt a Gyermekklinikán a gyerekeknek tartott orvososdizásban is részt veszek. Teddy Maci Kórháznak hívják ezt az eseményt és a beteg gyerekeknek játékos orvosos foglalkozásról szól. Legalább kipróbálom, hogy értek-e a gyerekekhez vagy inkább patológus leszek. Most még a gyerekek felé billen a mérleg nyelve..

A rabló, a sárkány, a boszorkány, majd eldöntöm, ki győz.

Jóccaka

D.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ganador.blog.hu/api/trackback/id/tr242710806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qlcsi 2011.03.06. 19:41:00

a patológus vicc?

Qlcsi 2011.03.06. 19:42:38

nemtom, hova lett a hozzászólásom.. a patológus dolog az vicc?

Qlcsi 2011.03.06. 19:44:25

ja most már látom ("Két komment elküldése között várnod kell néhány percet!")
süti beállítások módosítása